Assalamualaikum.. Walaupun gerai nangka tumbuh macam cendawan akhir-akhir ini,kami terus meniaga pada setiap hari. Kami bukanlah meniaga sekadar membuka pada hari kemuncak@masa kemuncak untuk meraih keuntungan. Perniagaan ini sumber rezeki kami,dan pekerja kami. Maka meniaga secara main-main atau ala kadar bukanlah cara kami. Siapa pun boleh buka gerai dan meniru segala konsep dan cara kami,tapi maaf,tiada siapa boleh jadi diri kami.Kami dengan cara yang tersendiri.Kami percaya Read more [...]

AssalamualaikumProduk cucian pakaian MIZA adalah satu alternatif kepada pengguna muslim untuk membersihkan pakaian.Salah satu manfaat yang bakal diperolehi oleh pengguna muslim dengan menggunakan produk cucian MIZA adalah bebas dari lemak haiwan.Pada masa kini,kebanjiran produk pencuci banyak menggunakan bahan dari lemak haiwan dan juga gelatin tidak halal dalam usaha menjimatkan kos dan mengambil keuntungan yang besar.Dengan kehadiran produk cucian pakaian MIZA,pengguna muslim yang menggunakan MIZA Read more [...]

Banyak orang terkial-kial hendak mengembangkan bisnes mereka. Banyak duit dibelanjakan bagi mengembangkan bisnes. Buka cawangan baru, kemudian cawangan baru terpaksa ditutup. Ambil staff baru, tetapi staff baru buat macam-macam hal. Buat produk baru, tetapi sale lembap. Macam-macam masalah berlaku yang menyukarkan syarikat hendak berkembang. . Bagaimanakah caranya yang efektif bagi mengembangkan bisnes kita? Cara yang efektif mengembangkan bisnes adalah dengan mengembangkan skill, Read more [...]

Sukacita ingin dimaklumkan bahawa gerai Nangka Madu 916 beroperasi seperti dan hanya ditutup pada 1 Ramadhan.Bermula 2 Ramadhan yang lalu ia beroperasi seperti biasa dan akan dibuka juga pada hari raya pertama oleh pekerja kami yang tidak pulang ke kampung tahun ini.Jika tahun lepas,kami hanya beroperasi seminggu sebelum raya dan sambutannya cukup menggalakkan dari peminat nangka madu.Kebanyakan yang singgah untuk membeli bagi dibawa pulang ke kampung halaman masing-masing untuk dinikmati bersama Read more [...]

Kami telah mencuba pelbagai jenis kerepek termasuk dari luar negara.Dan percayalah,inilah jenama paling disukai ramai dan berkualiti yang pernah kami jual.Kami merupakan pengedar utama Kerepek Nangka ini dan anda boleh dapatkannya di gerai kami atau beli secara online Kami juga membuka tawaran kepada yang berminat untuk menjadi agen,pengedar atau dropshipper kami.Dapatkan maklumat lanjut di group fb " Info Bisnes Kerepek Nangka " - Klik di sini : https://www.facebook.com/groups/KerepekNangka/?fref=tsDapatkan Read more [...]

Gerai kami terletak di dua lokasi :1. Gerai Nangka Madu 916,Jalan Bentong-Raub - Kelantan2. Gerai Nangka Madu 916,Jalan Raub -Bentong - Kuala LumpurSering menjadi tumpuan pelbagai golongan termasuk selebriti, VIP dan VVIP.Kami sedaya upaya cuba memberikan layanan terbaik kepada semua pelanggan kami.Sebarang cadangan atau aduan,boleh :email :selodimohdghazali@gmail.comhp :0199656636 (En Eddy) Selamat Datang ke gerai kami :)Di bawah ialah koleksi gambar pelanggan yang kebanyakannya diambil oleh Read more [...]

☆★☆★7 FAKTA NANGKA MADU ☆★☆★→ ● Ada banyak jenis nangka madu yang ditanam yang berbeza bukan sahaja dari segi nama tapi rasa, tekstur, warna dan rupa→● Pahang merupakan pengeluar terbesar nangka madu→● Gerai nangka madu paling banyak ialah di Bentong, Pahang→● Nangka madu tak angin seperti nangka madu kampung.→● Jenis nangka madu yang paling disukai ramai ialah J33 manakala yang terkini ialah Cj 3 yang juga dijadikan Kerepek Nangka jenama Lea Frito→●Buah nangka Read more [...]

Kisah 1 Nangka Madu Mirip Ibu Dukung AnakUnik! Nangka Madu Mirip Ibu Dukung Anak | Sekali pandang seperti buah durian pula, namun sebenarnya ia adalah buah nangka yang telah hampir masak. Bagaimanapun buah nangka ini telah menjadi perhatian penduduk kampung gara-gara bentuknya yang unik dipercayai seakan-akan seorang ibu sedang memeluk anaknya. Kejadian seperti ini merupakan salah satu tanda kekuasaan Allah SWT. KisahBest.My difahamkan ia kejadian yang pertama kali berlaku dalam hidup bagi pemilik Read more [...]

Kerepek Buah-Buahan Untuk Kesihatan~Rendah Kolestrol~Assalamualaikum dan Salam sejahtera kepada semua pembaca blogMulai 16hb Januari 2013,selain menjual kerepek nangka jenama Lea Frito keluaran tempatan,kami juga menjual kerepek buah-buahan yang diimport dari Indonesia.Dapatkan dan cuba sendiri keenakan kerepek mangga,kerepek salak,kerepek epal dan kerepek nangka versi Indo.Apa bezanya dengan kerepek nangka buatan Malaysia?Rasainya sendiri :) Kerepek buah-buahan ini diproses dari buah-buahan yang Read more [...]

Ini adalah resepi kek nangka madu yang mesti anda cuba!Tengok gambarnya pun dah menarik kan?Agak-agak boleh jual kat gerai Nangka Madu 916 tak?Belum cuba belum tahu kan.. ;)Resepi kat bawah ni 1/2 dari resepi asal,kalau nak lebih besar,boleh x 2 :) BAHAN-BAHANNYA :-)125 gram mentega120 gram gula kastor1 biji telur gred A125 gram tepung berserbuk penaik (self raising flour)1/4 camca teh esen nangka @ esen vanilla125 ml susu segar3 - 4 ulas nangka madu, ambik isinya dan hiris kasar (asingkan sedikit Read more [...]